- OLIWKI FASZEROWANE MIĘSEM WOŁOWYMpanierowane, smażone (8szt)
Stuffed green olives with meet (beef), deep fried
- Kartofelki smażone-ćwiartki 150gketchup
Fried potatoes
- Frytki 150gketchup
French fries
- Skrzydełka z kurczaka
6/12 sztsos czosnkowy z miętą, marchewka, selerChicken wings, garlic and mint sauce, carrot, celery
- Kawałki kurczaka w pikantnej panierce 100gSpicy chicken nuggets
- Szproty smażone 100gcytryna
Fried sprats with lemon
- Chipsy z morszczuka 100gz sosem czosnkowo-majonezowym
Hake chips with mayo and garlic dip
- Kalmary smażone 100gsos marinara
Fried squid, marinara sauce
* Wszytkie przekąski do piwa smażymy na oleju rzepakowym, miejscowej produkcji. *
- Zupy
- zupa dnia 250mlSoup of the day
- ŻUREK PO STAROPOLSKU Z PUREE CHRZANOWYM 250 mlSour soup with horseradish puree
- Bulion z kołdunami 250mlBroth with dumplings
- Flaczki po staropolsku z parmezanem 250mlTripe stew in old polish style with parmesan
- Pierogi i Kartacze
- KLUSKI ŚLĄSKIE W SOSIE GRZYBOWYM 8 szt.Z SAŁATĄ SZEFA KUCHNI
Silesian dumplings in mushroom sauce with the chef’s salad
- KARTACZE Z MIĘSEM WOŁOWYM 2 szt.Na kapuście zasmażanej
“Kartacze” typical kashubian dumplings with beef on fried cabbage
- Pierogi z Gęsiną w sosie z grzybów leśnych 8 szt.Dumplings with goose, wild mushroom sauce
- PIEROGI RUSKIE Z OKRASĄ Z CEBULKI 8 szt.Dumplings with cheese and potatoes with butter and onion
- PIEROGI Z MIĘSEM WOŁOWYM 8sztokraszone boczkiem i cebulką
Dumplings with meat served with bacon and onion
- PIEROGI Z KAPUSTĄ I KOPERKIEM 8 SZT.Po Warszawsku
Dumplings with cabbage and dill (Warsaw style)
- PIEROGI Z KURCZAKIEM 8 szt.Dumplings with chicken
- Dania Jarskie / Vege / Sałaty
- GRZYBY LEŚNE Z PATELNI 200 gWild mushrooms from the pan
- HUMMUS DOMOWY, PALUSZKI WARZYWNE 150 gHomemade hummus with vegetable sticks
- LASAGNA VEGE 350 gcukinia, bakłażan, szpinak, bazylia, ser
Vege lasagna, zucchini, eggplant, spinach, basil, and cheese
- SAŁATA SZEFA KUCHNIChef’s salad
- SAŁATA Z KOZIM SEREM I BURAKIEM PIECZONYMmix salat, sos winegret, konfitura żurawinowa, owoce sezonowe
Goat cheese and baked beetroot salad, salad mix, vinaigrette sauce, cranberry jam, seasonal fruit
- Dania mięsne
- SZNYCEL Z CIELĘCINY PO WIEDEŃSKU ok. 200 gfrytki, sałatka ziemniaczana
Viennese veal schnitzel, fries, potato salad
- BURGER SZEFA KUCHNI ok. 200 gfrytki z ketchupem, sałatka z czerwonej kapusty
Chef’s burger, french fries with ketchup, red cabbage salad
- GULASZ Z DZICZYZNY Z KLUSKAMI ŚLĄSKIMI ok. 200 gVenison goulash with Silesian dumplings
- GRILLOWANY KURCZAK 170/250 gNA SAŁACIE CEZARSKIEJ, *sos ceasar własnej produkcji, oryginalna receptura*
Salad with grilled chicken and our original recipe caesar sauce
- UDKO KURCZAKA (LUZOWANE) FASZEROWANE SEREM 200Gw sosie grzybowym, ziemniaki gotowane, marchewka karmelizowana
Chicken leg (loose) stuffed with cheese in mushroom sauce, boiled potatoes, caramelized carrot
- KARKÓWKA WOLNO PIECZONA Z ROZMARYNEM W SOSIE MYŚLIWSKIM (SOUS VIDE) 200gsoczewica, sałatka z ogórka kiszonego i małosolnego
Pork in “hunter” sauce with rosemary baked in low temperature, boiled potatoes, cucumber salad
- GOŁĄBKI Z GĘSINĄ I WOŁOWINĄ PO MAZURSKU 2 szt.sos pomidorowy, ziemniaki purre
Stu ed cabage with goose and beef meat with potatoes purre
- SZASZŁYK Z POLĘDWICY WIEPRZOWEJ Z BOCZKIEM I CEBULĄ 200 gsmażone ziemniaki, modra kapusta z rodzynkami, sos czosknowo-miętowy
Pork tenderloin shashlik with bacon and onion, fried potatoes, red cabbage
with raisins, garlic and mint sauce
- POLICZKI WOŁOWE 270 gkluski śląskie, buraczki zasmażane, marynowane grzybki
Beef cheeks, Silesia dumplings, fried beets, marinated mushrooms
- ŁATA WOŁOWA GRILLOWANA, TENDERYZOWANA (CHURRASCO) | 200gziemniak pieczony, grillowane cebulki i pieczarki
Grilled beef patty, baked potato, grilled onions
- PIECZONE UDKO Z GĘSI (LUZOWANE BEZ KOŚCI) 1 sztmodra kapusta z rodzynkami, kluski śląskie, sos śliwkowy
Roasted goose leg (boneless), red cabbage with raisins, noodles, plum sauce
- Golonka duszona w piwie ok. 700gziemniaki gotowane, młoda kapusta z koperkiem
Knuckle in beer, boiled potatoes, summer cabbage with dill
- ŻEBERKA WIEPRZOWE PIECZONE 300 gGLAZUROWANE MIODEM, ziemniaki gotowane, mix sałat
Roasted pork ribs glazed with honey, boiled potatoes, salad mix
- Steak wołowy z grilla / rostbef na plastrach boczku 250gziemniak pieczony, grillowane warzywa sezonowe
Grilled beef steak, baked potato, grilled seasonal vegetables
- Ryby
- DORSZ Z PATELNI 170gfrytki, surówka z kiszonej kapusty
Cod from the pan, fries, and sauerkraut salad
- PSTRĄG Z PIECA MARYNOWANY
MASŁEM CZOSNKOWYM I ROZMARYNEM 250-350gfrytki, sałata szefa kuchni
Trout from the oven pickled with garlic butter and rosemary, chips, chef’s salad
- Halibut na puree bazyliowym 170gpomidory w rozmarynie
Halibut on basil puree, tomatoes with rosemary
- ŁOSOŚ NA PLACKACH ZIEMNIACZANYCH 200gze szpinakiem i koperkiem
Salmon served on potato pancakes with spinach and dill
- DESKA PIECZONYCH MIĘS (NA ZIMNO) 550gschab faszerowany, rolada z boczku, pieczeń barania, słonina, dziczyzna, chrzan, musztarda, ćwikła. Mięsa pieczone metodą niskotemperaturową (sous vide)
Board of roasted meats, stuffed pork loin, bacon roulade, roast mutton, lard, venison, horseradish, mustard, beetroot. Meat baked using the low temperature method (sous vide)
- Plater śledzi 400gśledź w śmietanie, oleju, zalewie octowej, śledź po kaszubsku
Set of herrings in sour cream, oil, poured vinegar
and in Kashubian style
- Bigos myśliwski z garnuszka 550gStworzony z ponad 15 skladników m.in: świeża i kiszona kapusta
zakrapiana Żubrowką, śliwka wędzona, jałowiec, imbir, kiełbasa
jałowcowa, dziczyzna, gruszka suszona i wiele innych
(pełny skład dostępny na życzenie)
Hunting stew pot
- WYBÓR PASZTETÓW (z łososia, gęsiny, dzika) 300g*z żurawiną własnej produkcji*
Wild boar, goose and salmon pate with cranberry
- DESKA KASZUBSKICH SERÓW LOKALNYCH 400g*wytwarzane przez serowarnie z Kaszub*
Kashubian cheese board
* do dań XXL podawane jest gratis pieczywo wlasnej produkcji
with XXL dishes bread is served for free
- OKRASA siekana gęsina z marynowanymi grzybkami, cebulą 150 gChopped goose with marinated mushrooms and cucumbers, onion, marjoran
- Smalec z gęsi z cebulą i jabłkiem 70gGoose lard with onion and apple, made bread
z chlebem własnego wypieku
- PASZTET Z GĘSI 150 gGOOSE Pâté
- Pierogi z Gęsiną w sosie z grzybów leśnych 8 szt.Dumplings with goose meat in wild mushrooms sauce
- PLASTRY DŁUGO DOJRZEWAJĄCEJ GĘSINY NA RUKOLI 70 gLong ripening goose on arugula
- PIECZONE UDKO Z GĘSI (LUZOWANE BEZ KOŚCI) | 1 szt.BAKED GOOSE LEG (LOOSED WITHOUT BONE)
- GOŁĄBKI Z GĘSINĄ I WOŁOWINĄ PO MAZURSKU 2 szt.PIGEONS WITH GOOSE AND BEEF IN MAZURY
- JabłecznikApple pie
- Szarlotka na ciepło z lodamiWarm apple pie with ice cream
- Lody z owocami sezonowymi i bitą śmietanąIce cream whipped cream, fruits
- SERNIK BASKIJSKI Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄBasque cheesecake with chocolate glaze
- Czekoladowy fondant z lodamiChocolate fondant
- BEZA PAVLOVAMeringue pavlova
- TIRAMISU