0
Shopping Cart
Facebook
Mail
Start
O nas
Menu
Menu na wynos
Przekąski
Przekąski do piwa
Zupy / Dania jarskie / Pierogi
Mięsa / Ryby
Podziel się
Dania z gęsiny
Desery
Piwo
Jak smakuje Sopot
Galeria
Aktualności
Rezerwacja
Sala konferencyjna
Komunie Święte
Chevrolet 1954
Kontakt
Zamów online
Menu
Menu
Menu
.
Przekąski
Zupy, Dania jarskie
Mięsa, Ryby
Podziel się
120
Miejsc na tarasie
130
Miejsc w lokalu
Dania mięsne / Ryby
.
Dania mięsne
SZNYCEL WIEPRZOWY Z JAJKIEM 170g
ziemniaki gotowane, buraczki zasmażane z boczkiem
Schnitzel with egg, boiled potatoes, fried beets with bacon
KARKÓWKA WOLNO PIECZONA Z ROZMARYNEM W SOSIE MYŚLIWSKIM (SOUS VIDE) 200g
soczewica, sałatka z ogórka kiszonego i małosolnego
Pork in “hunter” sauce with rosemary baked in low temperature, boiled potatoes, cucumber salad
GOŁĄBKI Z GĘSINĄ I WOŁOWINĄ PO MAZURSKU 2szt.
sos pomidorowy, ziemniaki purre
Stu ed cabage with goose and beef meet with potatoes purre
PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA PIECZARKAMI NA SOSIE GRZYBOWYM 200g
kluski śląskie, marchewka karmelizowana
Chicken breast stu ed with mushrooms served with mushroom
sauce, Silesia dumplings, caramelized carrots
POLICZKI WOŁOWE 270 g
kluski śląskie, buraczki zasmażane, marynowane grzybki
Beef cheeks, Silesia dumplings, fried beets, marinated mushrooms
ŁATA WOŁOWA GRILLOWANA, TENDERYZOWANA (CHURRASCO) | 200g
ziemniak pieczony, grillowane cebulki i pieczarki
Grilled beef patty, baked potato, grilled onions
PIECZONE UDKO Z GĘSI (LUZOWANE BEZ KOŚCI) 1 szt
modra kapusta z rodzynkami, kluski śląskie, sos śliwkowy
Roasted goose leg (boneless), red cabbage with raisins, noodles, plum sauce
Golonka duszona w piwie ok. 700g
ziemniaki gotowane, młoda kapusta z koperkiem
Knuckle in beer, boiled potatoes, summer cabbage with dill
Żeberka grillowane ok. 300g
glazurowane miodem, pieczony ziemniak, młoda kapusta z koperkiem
Grilled ribs glazed with honey, baked potato, summer cabbage with dill
GICZ JAGNIĘCA WOLNO GOTOWANA NA KASZOTTO
Z GRZYBAMI ok. 250 g
Slow-cooked lamb shank on groats with mushrooms
Steak wołowy z grilla / rostbef 250g
ziemniak pieczony, grillowane warzywa sezonowe
Grilled beef steak, baked potato, grilled seasonal vegetables
Ryby
DORSZ Z PATELNI 170g
frytki, surówka z kiszonej kapusty
Cod from the pan, chips, sauerkraut
PSTRAG Z PIECA 250-350g
frytki, sałata szefa kuchni
Trout from the oven, chips, chef’s salad
Halibut na puree bazyliowym 170g
pomidory w rozmarynie
Halibut on basil puree, tomatoes with rosemary
ŁOSOŚ NA PLACKACH ZIEMNIACZANYCH
ze szpinakiem i koperkiem
Salmon served on potato pancakes with spinach and dill
LUNCH OD 14,90 zł
.
Poniedziałek – Piątek 11.00 – 16.00
Scroll to top